Египет се класира за плейофите на КАН


Н. Гавазов

Египет се класира за плейофите на КАН

Днес, 23 януари, се проведе мачът от 3-ия кръг на груповата фаза на Купата на африканските нации (КАН), в който се срещнаха националните отбори на Кабо Верде и Египет. Отборите играха на стадион "Феликс Хопие-Буани" в Абиджан (Кот д'Ивоар). Мачът завърши при резултат 2:2.

В 45+1 минута Жилсон Таварес откри резултата и изведе Кабо Верде напред. В 50-ата минута Давид Трезеге изравни резултата. В 90+3-ата минута Мостафа Мохамед изведе египтяните напред, но в 90+9-ата минута Браян Силва Тейшейра отново изравни резултата.

В другия двубой от групата Мозамбик и Гана не се победиха, завършвайки също при резултат 2:2. Жордан Аю откри резултата за ганайците в 15-та минута от дузпа, а в 70-та оформи дубъл отново от дузпа. Островитяните изравниха в първата добавена минута чрез точен удар на Джени Катамо от "бялата точка". Три минути по-късно Рейналдо изравни и хвърли съперника в потрес.

След три изиграни срещи от груповата фаза на Купата на африканските нации Кабо Верде е лидер със седем точки и отива директно в елиминациите на турнира. Египет е на второ място с три точки и също се класира за елиминациите на турнира. Гана и Мозамбик останаха с по две точки.

  Сподели
153