Гана и Египет си стиснаха ръцете за равен


FUTBOL-TV

Гана и Египет си стиснаха ръцете за равен

Нападателят на Уест Хям - Мохамед Кудус вкара два гола, но те не се оказаха достатъчни за тима на Гана, който стигна само до равенство 2:2 с Египет в мач от група "В" на втория кръг на турнира за Купата на африканските нации.

По този начин ганайците, които бяха смятани за един от фаворитите в турнира преди старта му, остават само с една точка в класирането и ще се нуждаят от задължителна победа над Мозамбик в последния си двубой, за да имат шанс да продължат към директните елиминации. Положението при египтяните, които са най-успешният отбор в историята на турнира със своите седем титли и общо десет финала, също не е по-различно, като "фараоните" са с 2 точки ще трябва да търсят първи успех в последния си мач срещу Кабо Верде.

На стадиона в Абиджан, Кот д'Ивоар през първото полувреме нямаше особено интересни ситуации, но гол все пак падна. Това стана секунди преди почивката, когато с далечен удар Кудус изненада вратаря на Египет Мохамед ел Шенауи.

В началото на второто полувреме попадение на "фараоните" бе отменено заради засада, но те все пак успяха да изравнят в 69-ата минута чрез Омар Мармуш.

Само 120 секунди по-късно, с известна доза късмет, Кудус вкара втория си гол в мача, за да изведе четирикратните шампиони от Гана отново напред в резултата.

Крайното 2:2 бе оформено в 74-ата минута от Мостафа Мохамед, който завърши страхотен пробив по левия фланг на Трезеге.

  Сподели
108