Меси разказа за реакцията си на думите на Ван Гал


Н. Гавазов

Меси разказа за реакцията си на думите на Ван Гал

Нападателят на аржентинския национален отбор Лионел Меси разказа как е реагирал на ситуацията преди четвъртфиналния мач с Нидерландия на Световното първенство. Преди мача треньорът на европейския отбор Луис ван Гаал каза за Меси, че не работи достатъчно в защита: "Той не играе много, когато противникът има топката. Това е мястото, където са нашите възможности".

"Не бях разгорещен. Това е малко като ситуацията с Левандовски. Притеснява ме, когато хората говорят така извън терена и не уважават съперника си. Никога не съм бил такъв.

Милиони неща могат да се случат на терена и това си остава на терена. Но преди мача, искайки да нажежа ситуацията, да изразя неуважение - никога не съм правил това и не ми харесва, когато го правят с мен. Мисля, че [Ван Гаал] го направи малко нарочно, каза и вратарят. Това са неща, които не харесвам", призна Меси.

Когато нападателят реализира дузпа в 73-ата минута и Аржентина поведе с 2:0, Меси направи жест, наречен на героя от детското шоу Топо Джиджио - постави отворените си длани до ушите си и го направи пред Ван Гаал.

"Тогава ми хрумна идеята да направя жеста Топо Джиджио и автоматично съжалих. Помислих си: "Какъв идиот, какво правя, те все още могат да изравнят“. Тези неща обикновено се случват“, добави Лео.

Напомняме, че Нидерландия успя да отвърне на удара. Редовното и продълженията завършиха при резултат 2:2, а Аржентина спечели с 4:3 след дузпи.

  Сподели
272