Шилгави напусна поста наставник на националния отбор на Чехия


Н. Гавазов

Шилгави напусна поста наставник на националния отбор на Чехия

Ярослав Шилгави напусна поста старши -треньор на националния отбор на Чехия, съобщава официалният сайт на националния отбор.

Това се случи веднага след като чешкият национален отбор спечели директен билет за Европейското първенство по футбол през 2024 г. В последния мач от квалификационния етап националният отбор на Чехия победи националния отбор на Молдова с резултат 3:0.

В резултат на това чешкият национален отбор зае второ място с 15 точки и ще участва във финалния етап на Евро 2024.

"Искам да благодаря на момчетата за начина, по който изиграха мача след всички събития напоследък. Постигнахме целта си да се класираме за Европейското първенство.

Въпреки успеха, преди мача решихме, че няма да продължим сътрудничеството си. Уведомих за това президента на Чешката футболна федерация Петр Фочек.

Имаше голямо напрежение, понякога дори не го разбирах. Това повлия на нашето решение. Това се отнася не само за мен, но и за целия треньорски щаб. Убеден съм, че се справихме със задачата и оставихме след себе си добър резултат“, заяви Шилгави.

Европейското първенство по футбол през 2024 г. ще се проведе в Германия от 14 юни до 14 юли. Турнирните игри ще се проведат в Берлин, Хамбург, Гелзенкирхен, Дортмунд, Дюселдорф, Кьолн, Лайпциг, Мюнхен, Франкфурт и Щутгарт.

  Сподели
192