Илия Груев: По Европа се пише, жалко е за България


FUTBOL-TV

Илия Груев: По Европа се пише, жалко е за България

Полузащитникът на английския Лийдс Юнайтед Илия Груев демонстрира нов оптимизъм след равенството 2:2 с Унгария в четвъртък и смята, че доброто настроение в българската съблекалня може да се пренесе и утре. България гостува в последна Европейска квалификация в Лесковац на сърбите, които се нуждаят от точка за място на финалите в Германия. "Лъвовете" имат само 3 и са на дъното, без победа.

"Както каза старшията, много жалко, че нещата се случиха както се случиха. Нашата задача е утре да изиграем този важен мач – знаем какво е значението за тях. Трябва да се концентрираме, да се представим на топ-ниво и да бием, това можем да направим", започна Груев и след това се фокусира върху инцидентите в четвъртък пред Националния стадион "Васил Левски".

"Видяхме после. Ужасно е като видиш тия кадри, хора страдат. По Европа се пише, жалко е за България. Ние сме там, за да играем футбол, а това, което се случи, не са хубави неща".

Попитан къде се чувства по-добре - дали като защитник, или като халф, както в последната среща, той каза: "Да, това е моята позиция – полузащитник на пост 6 или 8. Там съм с най-високо самочувствие, да – така ми е най-удобно, там съм играл най-много".

"С Унгария в първите 15-20 минути не влязохме добре, но после се успокоихме и заиграхме по-добре с топката. Трябва утре да не се правят грешки, да минимизираме неточностите. Хубави контраатаки е вариант за нас и да си вкарваме положенията. И да сме по-концентрирани при статични положения срещу нас", очерта плана за мача Илия Груев.

  Сподели
257