Анонс на евроквалификациите - срещите на 17 ноември


Н. Гавазов

Анонс на евроквалификациите - срещите на 17 ноември

Молдова - Албания

Молдова

Националният отбор на Молдова до момента се представи много успешно в този квалификационен период и продължава да се бори за достъп до финалната част на Евро 2024. В момента тимът има четвърто място в група Е и 9 точки, а разликата от Чехия, която е втора, е само две точки.

Молдова изигра последните три квалификационни мача много успешно. Първо бе победена Полша с 3:2, като след първото полувреме резултатът бе 0:2. След това имаше минимален успех с 1:0 над Фарьорските острови и равенство с Полша (1:1) като гост.

Сега треньор на националния отбор е Сергей Клещенко, който преди това е работил с младежкия отбор и е добре запознат с възможностите на футболистите от ранна възраст.

Албания

Националният отбор на Албания води в група Е с 13 точки, на две пред най-близкия си преследвач, националния отбор на Чехия. Победа над Молдова всъщност й гарантира достъп до финалната част на Евро 2024.

Албания пропусна последния кръг в групата, в който игра приятелска среща. Преди това имаше уверена победа у дома над Чехия с 3:0. Нападателят Талант Сефери, който играе в първенството на ОАЕ, отбеляза дубъл в този мач.

От януари 2023 г. треньор на националния отбор е известният бивш футболист Силвиньо (Арсенал, Барселона, Манчестър Сити). Започва треньорската си кариера в Коринтианс и Лион, но там не постига особени успехи, за разлика от албанския национален отбор, който действа много уверено под негово ръководство.

Сега албанският национален отбор има доста силно поколение, много играчи играят в италианската Серия А, където имат водещи роли. Главните звезди са: капитанът Берат Джимсити (Аталанта), защитникът Елсеид Хисай (Наполи), играчът на Интер Кристина Аслани.

Гостите превъзхождат домакините по опит и майсторство, така че очакваме техен успех

Прогноза: Молдова - Албания 0:2

 

Финландия - Северна Ирландия

Финландия

Националният отбор загуби дори теоретичните си шансове да стигне до основната фаза на Европейското първенство през 2024 г. Финландия загуби теоретичните си шансове за класиране в последния мач с Казахстан, където отборът загуби у дома с 1:2. При това тимът водеше с 1:0, изпускайки победата през 2-то полувреме.

Освен това тимът загуби два предишни мача срещу Дания (0:1) и Словения (0:3). В последните 4 срещи Финландия отбеляза само 2 гола. Интересното е, че в най-важния момент отборът се разпадна.

В предстоящия мач Финландия ще играе със Северна Ирландия, която отдавна загуби шансовете си за класиране от групата. Ще успее ли отборът да се събере и да затръшне вратата? В 4 домакинства Финландия спечели 2 мача.

Северна Ирландия

Националният отбор вече не претендира за класиране за основната фаза на Евро 2024. 2 кръга преди края на квалификациите островитяните са на 5-о място в група Н с 6 точки.

През целия период отборът игра затворен футбол, опитвайки се да хване съперника на контраатаки. В 8 срещи тимът допусна само 9 гола при 7 отбелязани.

В последните 3 мача Ирландия победи само Сан Марино (3:0), а в останалите загуби от Казахстан (0:1) и Словения (0:1). И в двете загубени срещи тимът имаше минимални шансове за точки, но имаше проблеми със завършването на атаките.

Заслужава да се отбележи, че Ирландия вече се срещна с националния отбор на Финландия като част от квалификациите. В този мач домакините загубиха минимално от скандинавците с 0:1, като допуснаха единственото попадение в 28-ата минута. Ирландия отново имаше шанс за точки, но проблемите в нападение се усетиха.

Домакините изглеждат по-добре и очакванията са за тяхна победа.

Прогноза: Финландия - Северна Ирландия 2:0

 

Италия - Северна Македония

Италия

Скуадра Адзура е трета в групата след шест изиграни мача, в които събраха  10 точки.

Ситуацията е неприятна, Италия изостава с три точки от Украйна, основният й конкурент в битката за билет за Еврото, въпреки че все още има мач по-малко.

Но тимът на Лучано Спалети все още не може да се нарече фаворит в тази конфронтация.

Миналия месец италианците победиха Малта и загубиха от Англия (1:3).

В настоящите квалификации Италия спечели до момента само половината от мачовете си - три от шест. Освен това и в двата случая действащите европейски шампиони загубиха от Англия.

Северна Македония

Отборът на Северна Македония е на четвърто място със седем точки в шест кръга.

Македонците, за разлика от Италия, вече загубиха шансовете си за финалната част на Евро. Ключов мач за тях бе този  през октомври срещу Украйна (0:2).

Северна Македония отбеляза само седем гола в шест мача и допусна 14.

Съперниците са се срещали четири пъти в миналото и двата тима имат по една победа. Италия обаче спечели последните си два поредни домакински мача. От друга страна, Северна Македония загуби четири от последните си пет мача като гост. В този случай очакваме победа за Италия в четвъртък.

Прогноза: Италия - Северна Македония 2:1

 

Дания - Словения

Дания

Националният отбор на Дания продължава да се бори за класиране за основната фаза на Евро 2024. Дания е на 2-ро място в група Н с 19 точки. Отборът има еднакъв брой точки с предстоящия съперник Словения.

Дания също дели 1-во място по отбелязани голове в квалификациите. Отборът порази противниковата врата 17 пъти в 8 срещи, като допусна 7 гола.

Струва си да се отбележи, че Дания има лидер, който може да реши изхода на мача. Нападателят на националния отбор Расмус Хьойлун отбеляза 7 гола и направи една асистенция в 8 квалификационни мача.

През целия квалификационен период Дания загуби само от Казахстан (2:3), спечели 6 пъти и завърши наравно веднъж. В миналия кръг тимът победи Сан Марино с 2:1, отбелязвайки решаващия гол в 70-ата минута.

В предстоящата среща отборите ще играят срещу прекия си конкурент в групата - националния отбор на Словения. Този мач ще определи кой ще си осигури място в основната фаза на Евро 2024 и кой ще продължи да се бори за 2-ро място в групата.

Словения

Този отбор направи отлична квалификационна кампания, заемайки 1-во място в своята група с 19 точки след 8 кръга. Словения ще трябва да играе с Дания, за да разбере кой ще заеме 1-во място в групата.

Словения има най-надеждната защита сред останалите отбори в групата. Отборът допусна само 6 гола в 8 срещи при 17 отбелязани попадения. Освен това отборът на Словения има и лидер, който може да се противопостави на Хайлунд от Дания.

В 7 мача за Словения 20-годишният нападател Бенямин Шешко отбеляза 4 гола и направи 2 асистенции. Играчът заема 14-то място в списъка на най-добрите голмайстори в квалификациите.

Заслужава да се отбележи, че Словения вече се срещна с Дания като част от квалификациите. В този мач отборите си поделиха точките (1:1), като отбелязаха по един гол през първото полувреме. Ще успеят ли съперниците да определят победителя този път? Словения е най-добрият отбор в групата според резултатите от мачовете като гост, като спечели 9 точки от 4 мача.

Интересен двубой, ако погледнем статистиката на гостите. Срещу това обаче е подкрепата на трибуните за скандинавците и вероятно това ще се окаже съществено.

Прогноза: Дания - Словения 2:1

 

 

Полша - Чехия

Изключително интересен мач,от група, която заслужава да бъде определена като "група на смъртта".

Полша

Националният отбор на Полша заема трето място в групата след седем изиграни мача, в които събраха 10 точки.

Поляците рискуват да се превърнат в едно от основните разочарования в квалификациите. В определени ситуации дори победа в предстоящия мач няма да ги спаси.

През септември полската федерация уволни португалеца Фернандо Сантуш и назначи Михал Пробез за старши треньор.

В дългосрочен план решението може да е правилно, но едва ли ще повлияе драматично на настоящата ситуация.

През октомври националният отбор на Полша едва спечели срещу Фарьорските острови (2:0), след което не успя да се справи с Молдова за втори път в тези квалификации - този път равенство 1:1.

Поляците вкараха само девет гола в седем мача в квалификационната кампания.

Чехия

Чешкият национален отбор пък е на второ място с точка пред Полша.

И основната подробност: чехите имат още един мач допълнително. Веднага след срещата с поляците им предстои домакинство срещу Молдова. Поражението във Варшава няма да е катастрофа.

Като цяло ситуацията изглежда почти безнадеждна за Полша. Малко вероятно е Чехия да не спечели точки в последния кръг.

Чешкият национален отбор допусна само пет гола в шест квалификационни мача, като три от тях отбелязаха през октомври срещу Албания, която в момента е лидер в групата.

За Полша в този мач можете да залагате за 2.50, букмейкърите оценяват равенството на 3.32, а победа за Чехия също за 3.32.

В края на март чехите победиха уверено поляците на свой терен - 3:1. Отборът на Ярослав Шилгава най-вероятно няма да загуби и в предстоящия мач. Полша слабо провежда квалификационния процес, а усилията само на Роберт Левандовски очевидно не са достатъчни.

Прогноза: Полша - Чехия 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
296