Португалия няма да има проблеми в Лихтенщайн


И. Ангелов

Португалия няма да има проблеми в Лихтенщайн

Лихтенщайн - Португалия
Стадион: Рейнпарк Щадион
Дата: 16.11.2023 г.
Час: 21:45 ч.

Лихтенщайн загуби всичките си квалификационни срещи за Евро 2024 и вероятно очаква нов погром в лицето на един от фаворитите. Трудно е да се прогнозира нещо различно от катастрофа за домакините, но тяхната надежда ще е да завършат групата с поне една спечелена точка.

През 2023 г. обаче домакините допускат по над 3 гола средно на мач, включително допуснаха 4 от Португалия в първата среща. Така рекордът срещу Португалия сочи 1 равен и 7 загуби, при 39 допуснати гола, средно 4.88 на мач.

Португалия след 8 кръга остава перфектна, вкара 32 гола и води по попадения в квалификациите, докато допусна само 2 във вратата си. Роберто Мартинез е на прага на историята и пред него са само Лихтенщайн и Исландия за да стане първият мениджър, класирал отбора си с перфектен поход от само победи в квалификации.

През 2016 г. Португалия пропусна да спечели само 3 точки в квалификациите, след което спечели състезанието. В момента тимът се намира в рекордна поредица от 5 гостувания в квалификации, в които печели, при което и вкара 15 гола без да допусне. Въпреки наличието на Кристиано Роналдо в състава, огромно влияние над играта има Бруно Фернандеш, замесен в 13 гола до тук (5 вкарани, 8 асистенции).

Лихтенщайн има 9 загуби в последните 10 квалификационни мача, като тимът не вкара в тези срещи. В 8 от тях домакините изоставаха още на полувремето.

Прогноза: Лихтенщайн - Португалия 0:4

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
215