Илиев е един от фаворитите за замяна на Кръстаич


Н. Гавазов

Илиев е един от фаворитите за замяна на Кръстаич

Наставникът на Черно море Илиан Илиев е един от фаворитите за замяна на Младен Кръстаич на поста старши-треньор на националния отбор на България, пише "Мач Телеграф".  Другите имена, свързвани с поста са на Станимир Стоилов, Александър Димитров и Димитър Димитров – Херо.

Според някои източници Илиев е съгласен да започне преговори с БФС за поста, но има едно важно условие – да остане и треньор на "Черно море".

Шефовете на клуба от Варна твърдо ще са против да пуснат Илиев, предвид шансовете на тима да се класира за европейските турнири. Те дори ще откажат евентуална солидна компенсация, ако БФС реши да покани Илиев.

Факт е, че част от членовете на Изпълкома твърдо стоят зад Илиан Илиев. Очаква се името на новия национален селекционер да стане ясно другата седмица, когато се събира Изпълкомът на футболната централа.

В момента основен претендент за поста остава Станимир Стоилов, но при положение, че не подпише договор в Кипър. Дори и тогава назначението му не е сигурно, защото Мъри не гори от желание да се захваща с представителния тим на България.

  Сподели
148