Анонс на евроквалификациите - срещите в четвъртък


Н. Гавазов

Анонс на евроквалификациите - срещите в четвъртък

Беларус - Румъния

Беларус има четири точки до момента и в тази връзка тимът е в отстъпление, защото в други квалификации е събирал повече точки на този етап.

Три от четирите им поражения - от Румъния и два пъти срещу Израел - дойдоха с разлика от един гол, като белорусите победа над Косово.

Независимо от това, нулевото равенство от Андора бе един от най-лошите резултати. Четвъртата позиция обаче не е безнадеждна, защото постигането на резултат срещу Румъния или Швейцария ще постави тима пред забележителни срещи с Косово и Андора през ноември.

Румънският национален отбор не блести със звезди, но в настоящия квалификационен кръг може и да получи билет за финалната част на Европейското.

В момента румънците са на второ място в своята група с 12 точки. Те изостават с две точки от лидера Швейцария и са само с точка пред третия Израел.

Струва си да се отбележи, че "жълтите" все още не са познали горчивината на поражението в този турнир.

През септември румънският национален отбор изигра два домакински мача, в които завърши наравно с израелците 1:1 и победи отбора на Косово с 2:0.

В историята на конфронтацията между тези отбори имаше седем директни срещи, пет от които бяха спечелени от румънците и още два пъти отборите завършиха наравно.

Очакванията са за оспорван мач, който обаче ще бъде спечелен от символичните гости.

Прогноза: Беларус - Румъния 1:2

 

Кипър - Норвегия

За норвежците ще бъде изключително трудно да се класират за Еврото заради слабия старт в квалификационната кампания.

Отборът на Норвегия постигна първата си победа в тази квалификация едва в четвъртия кръг, побеждавайки у дома Кипър с 3:1.

След това имаше победа над Грузия (2:1), която бе осигурена с голове на Ерлинг Холанд и Мартин Едегор.

Но проблемът е, че бандата на Холанд определено няма да изпревари испанците, а разликата с Шотландия е осем точки.

Що се отнася до Кипър, тимът от островната държава е последен с 0 точки от 5 мача и с голова разлика 2- 17.

Във всеки случай Норвегия определено няма да се откаже. Гостите най-вероятно отново ще победят кипърците. Каквото и да се каже, в този случай факторът Холанд играе важна роля.

Прогноза: Кипър - Норвегия 1:2

 

Латвия - Армения

Допускайки пет загуби от пет в квалификационната група D на Европейското първенство, Латвия беше победена с 2:0 у дома от Уелс последния път и изглежда, че ще завърши последна в своята група. В добавка тимът загуби 10 от последните си 12 домакински квалификации за Евро след последния си провал през септември.

Армения има седем точки до момента, колкото и Уелс, като изоставането от втория Турция е 3 точки. Търсейки първо участие в голям турнир, арменците остават в биткатъа, въпреки че фаворитите в групата и настоящите лидери Хърватия имат един мач по-малко.

Преди финала следващия месец, бившият селекционер на Украйна Александър Петраков ще иска да се възползва от напредъка, постигнат до момента - като победата през лятото в Уелс и над Латвия у дома, както и равенството като гост на Турция през миналия месец.

Без голове в квалификациите през септември и без точки като цяло, Латвия е аутсайдер в мача тази вечер. Армения пристига в Рига, мотивирана от шанса да завърши на първите две места в група D, но също така гостите разполагат с по-добър отбор, така че те трябва да си тръгнат с максимален брой точки.

Прогноза: Латвия - Армения 0:1

 

Албания - Чехия

4 кръга преди края на квалификациите за Евро 2024 националният отбор на Албания води в групата си с 10 точки.

Предстоящата среща ще бъде много важна както за Албания, така и за Чехия, тъй като отборите са директни конкуренти в групата. За отбелязване е, че албанците имат добра защита  – само 3 допуснати гола в 5 срещи.

Освен това в 5 квалификационни мача Албания загуби само веднъж, направи веднъж равенство с Чехия (1:1) и спечели три пъти. В първия победен мач с Молдова (2:0) албанците буквално смазаха съперника, допускайки само един удар до вратата.

Тимът е в серия без загуба от четири мача във всички турнири с три победи и едно равенство, така че домакините имат отлична форма и шансове за успех.

Чешкият национален отбор все още не може да "полети" и поредното силно поколение чехи е далече от постигане на желания резултат.

Вярно, чехите започнаха добре квалификациите за Еврото. С осем точки от четири начални мача Чехия е втора в своята група.

В последния си мач от квалификациите за Европейското първенство обаче отборът на Чехия загуби точки, правейки равенство с Албания (1:1) у дома.

В момента тимът е в поредица без загуба от шест мача с три победи и три равенства.

Интересното е, че букмейкърите смятат Чехия за фаворит с коефициент за победа 2.35. Успехът на Албания се оценява на 3,28, равенството на 3,22.

Нашето предложение обаче е за мач без победител. Двата тима изглеждат много равностойни, така че очакванията са за ново равенство.

Прогноза: Албания - Чехия 1:1

 

Андора - Косово

Косово ще търси първата си победа в квалификациите за Евро 2024 , когато се изправи срещу Андора тази вечер. И двата отбора в момента са в долната тройка в класирането на групата, като Косово все още има малка надежда да настигне втория Румъния, докато за Андора мина повече от година, откакто за последно спечели международен мач, когато победи Лихтенщайн в УЕФА Лига на нациите.

Домакините спечелиха втората си точка в квалификациите за Евро 2024 благодарение на нулево равенство с Беларус в началото на септември, което бе последвано от поражение с 3:0 от лидера в групата Швейцария, въпреки че Андора поддържаше добро ниво през голяма част от мача и издържа до 84-та минута. Притеснителното в представянето на Андора, както в повечето мачове, все още е играта в атака. Срещу Швейцария андорци не отправиха нито един удар към вратата, а в домакинството срещу Беларус успяха само три опита, което прави отбелязването на гол почти невъзможна задача.

Косово със сигурност играе под нивото си и все още няма победа след шест мача, включително загуба с 2:0 от Румъния в последния им мач. Отборът на Примож Глиха започна квалификациите си за Евро 2024 с три поредни равенства срещу Израел, Андора и Румъния, отбелязвайки само два гола. За да направи и без това жалкото начало на квалификациите за Европейското първенство още по-лошо, последва загуба с 2:1 като гост в Беларус, което постави мечтата за достигане на второ място на практика недостижима. След много слаб старт Косово се върна с впечатляващо представяне у дома срещу фаворита в групата Швейцария, за да направи 2:2, но това е много малко за балканците.

Интересен мач. Косово изпитваше затруднения да вкарва голове в евроквалификациите досега, а Андора е известна със своята здрава защита.

За това предположението ни е за най-много един гол в срещата, който ако се случи, ще е във вратата на домакините.

Прогноза: Андора - Косово 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
343