Испания ще излъже Шотландия този път


И. Ангелов

Испания ще излъже Шотландия този път

Испания - Шотландия
Стадион: Естадио де ла Картуха, Севиля
Дата: 12.10.2023 г.
Час: 21:45 ч.

Испания навлиза в следващия кръг на евро квалификациите с отмъщение в мислите, след като отстъпи на лидера в групите и сегашен съперник с 2:0 в Глазгоу. Така до тук гостите имат 15 точки, а испанците 9 на второто място. След загубата последно Родри се изказа в медиите, че това не е било футбол, и от тогава Ла Фурия спечели 4 поредни мача и вкара 13 гола.

Испания ще е очевидният фаворит с победи в 24 поредни срещи в квалификациите за европейско, 16 от които без допуснат гол. 

Шотландия обаче няма да се предаде лесно след като стои на прага на величието. Само точка е нужна на тима за да се класира за Евро 2024 и шеста поредна победа определено ще свърши работата, макар за това да е нужно да се прекрати поредица на противника от 4 години победи. С 6 точки пред най-близкия преследвач Стив Кларк вероятно знае, че може и в следващия кръг да постигне целта си.

Историята показва, че в последните 10 мача между тези отбори Испания има 5 победи, 2 равенства и 3 загуби, като последният успех бе за шотландците. В последните три срещи и двата тима вкарваха голове.

Двете страни ще разчитат на своите хора във форма в случая, като Алваро Мората е в прекрасна форма за домакините с 11 гола в 12 мача за клуба и родината. Последно той вкара и хетрик срещу Грузия. Шотландия ще залага на талисмана Скот МакТоминей, който вкара и двата гола срещу Испания последно, а за Манчестър Юнайтед точно стана герой като се появи в 86-ата минута срещу Брентфорд и вкара два пъти за обрат с 2:1.

Отново може да се предположи обосновано, че голове ще има и за двете страни, като везните този път са в полза на домакините.

Прогноза: Испания - Шотландия 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
336