Федерацията на Испания се обърна към женския национален отбор


Н. Гавазов

Федерацията на Испания се обърна към женския национален отбор

Кралската испанска футболна федерация (RFEF) публикува призив към играчите на женския национален отбор.

"RFEF иска да предаде на играчите от националния отбор публичните ангажименти, поети от новото ръководство на организацията, която управлява футбола в Испания.

Целта е ясно да се изразят, без вътрешна или външна интерпретация, стратегическите насоки на новия етап от развитието на федерацията, изисквани както от футбола, така и от обществото.

Самата федерация е наясно с необходимостта от структурни промени, които вече бяха обявени от президента на Управителния комитет Педро Роча и които наскоро започнаха да се прилагат.

Това убеждение доведе до вземането на трудни решения през последните дни и ще продължи да се взема и в бъдеще, предвид убеждението за необходимостта от обновление.

В този смисъл, за да се осъществят тези промени, е абсолютно необходимо да се изясни всяко едно от евентуалните поведения и действия и по този начин да се действа професионално и коректно, като се разпределя съответната отговорност във всеки конкретен случай.

Ясно е, че федерацията, обществото и самите играчи са обединени от една цел: това е обновлението и началото на нова ера, в която футболът ще бъде основният бенефициент на този процес.

Затова призоваваме играчите да се присъединят към тази водена от федерацията промяна, разбирайки, че трансформацията, която трябва да продължи, трябва да бъде трайна и справедлива.

Ние гарантираме безопасна среда за играчите и се стремим да създадем атмосфера на взаимно доверие, за да можем да работим заедно, за да гарантираме непрекъснатия напредък на женския футбол.

Трябва да започнем да носим звездата, за която международните шампиони са работили толкова усилено“, се казва в изявление, публикувано на официалния уебсайт на Кралската испанска футболна федерация.

  Сподели
94