Саутгейт: Магуайър показва, че има топки


Н. Гавазов

Саутгейт: Магуайър показва, че има топки

Старши -треньорът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт говори за автогола на Хари Магуайър в мача срещу Шотландия, който той отбеляза, след като влезе като резерва.

"Разбирам защо Магуайър бе осмиван от феновете на Шотландия. Нямам проблем с това, което направиха. Това бе следствие от това, че той бе осмиван в продължение на дълъг период от време.

Това е някаква глупост. Не знам за друг играч, който да получава същото отношение като Хари. Сега не говоря за шотландските фенове, а за нашите собствени коментатори и експерти. Това, което казаха, е просто извън границите.

Но мисля, че нашите фенове изпратиха ясно послание: "Добре, можем да се разгорещим малко, но няма да толерираме други да го обиждат".

Той беше нашият абсолютен лидер във втория най-успешен английски отбор през последните десетилетия. Говорих за важността на нашите опитни играчи, той е ключовият сред тях.

Всеки път, когато излезе на терена, показва невероятна устойчивост, показва, че има топки. Затова той е топ играч и всички сме с него. Нашите фенове го подкрепяха много добре днес.

Хари изигра добър мач, спечелихме и той беше важна част от отбора. Той играеше както винаги и това е огромна заслуга за характера му“, каза Саутгейт.

  Сподели
742