Анонс на евроквалификациите – срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на евроквалификациите – срещите в неделя

Казахстан – Северна Ирландия

Националният отбор на Казахстан заема четвърто място в групата с девет точки в пет мача. Но в същото време казахстанците все още имат добри шансове да стигнат до финалната част на турнира - разликата от финландците, които водят групата, е само три точки. В четвъртък Казахстан допусна домакинска загуба от Финландия с 0:1, но преди това отборът на Магомед Адиев има три поредни победи - над Дания, Сан Марино и Северна Ирландия.

Казахстан спечели шест от предишните десет мача у дома, в останалите случаи имаше поражения.

Междувременно Северна Ирландия е пета в групата със само три точки от пет мача.

Северноирландците вече записаха серия от четири загуби. Досега те успяха да победят само отбора на Сан Марино.

Отборът на Майкъл О'Нийл загуби от финландци, датчани и казахстанци с резултат 0:1 и допусна четири попадения от Словения (2:4).

Северна Ирландия загуби четири от предишните си пет мача като гост, допускайки 11 гола в процеса. Единственото изключение в този период е срещата със Сан Марино.

Можете да залагате на Казахстан в този мач за около 2.72, равенство се предлага за 3.12, а победа на Северна Ирландия за 2.75.

Северноирландците имат слаба текуща квалификация, докато Казахстан за първи път наистина участва в битката за място на финалите на голям турнир.

Победа в предстоящия двубой ще увеличи значително шансовете на домакините да продължат напред от групата.

Прогноза: Казахстан – Северна Ирландия 2:1

 

Албания – Полша

Албания е втора в групата, на точка пред отбора на Полша. Преди няколко дни албанците устояха в гостуването на Чехия, мачът завърши наравно - 1:1.

И има подозрение, че Албания също ще спечели поне една точка в предстоящия мач. Полша не е никак впечатляваща.

Националният отбор на Полша не е в най-трудната група, но към момента няма никаква увереност, че в крайна сметка ще стигне до финалната част на Евро.

По-рано тази седмица поляците едва победиха у дома Фарьорските острови - 2:0. Роберт Левандовски отбеляза две попадения към края на мача.

Полша, водена от португалеца Фернандо Сантуш преди началото на квалификациите, загуби два от четири мача. Най-голямото разочарование бе поражението през юни от националния отбор на Молдова (2:3).

Прогноза: Албания – Полша 1:1

 

Ирландия – Нидерландия

Ирландия загуби три от четирите си мача в този квалификационен кръг. Единственото изключение бе домакинството с Гибралтар.

В мачовете срещу Франция и Гърция ирландците изобщо не изглеждаха като боеспособен колектив.

Националният отбор на Нидерландия наскоро постигна класна победа над Гърция (3:0), благодарение на която се изкачи на второ място в своята група. Резултатът бе постигнат още през първото полувреме - гърците допуснаха три пъти до почивката.

Малко вероятно е тимът на Роналд Куман да настигне Франция, която започна квалификациите с пет поредни победи, но по всичко изглежда, че няма място за безпокойство относно втората позиция.

Предполагаме, че Нидерландия ще вземе три точки в този мач. С такава беззъба атака в Ирландия е много трудно да се мериш с топ отборите.

Прогноза: Ирландия  - Нидерландия 0:1

 

Сан Марино – Словения

Отборът на Сан Марино загуби с 0:4 на датския терен в четвъртък. Съперникът вкара три попадения преди почивката, след което не се напрегна особено. За тима на джуджетата това бе вече пето поражение в настоящата квалификация. Общият резултат е 0:17. Нищо ново, Сан Марино все още е най-слабият европейски отбор.

В края на март словенците победиха у дома Сан Марино само с 2:0. И интересното е, че и двата гола паднаха едва през второто полувреме.

Този път Словения едва ли ще бъде скромна. Най-вероятно домакините ще пропуснат поне три гола.

Прогноза: Сан Марино – Словения 0:3

 

Финландия  - Дания

Отборът на Финландия заема първо място в групата след пет изиграни срещи, в които спечели 12 точки. В четвъртък тимът на Марку Канерва победи като гост над Казахстан с резултат 1:0. Преди това финландците победиха Северна Ирландия, Словения и Сан Марино. Интересното е, че в предишните четири мача те не допуснаха нито един гол.

Финландия допусна единственото си поражение до момента в първия кръг на квалификациите на датски терен (1:3).

И още един интересен момент: националният отбор на Финландия никога не е губил в пет официални мача у дома (три победи и две равенства).

Датският национален отбор пък е на второ място с десет точки в пет кръга. И има подозрение, че датчаните са се отпуснали малко, след като разбраха жребия за квалификационния турнир. Те наистина не попаднаха в най-трудната група, но някои мачове потвърдиха, че сега е трудно да се играе с всички. Единственото изключение са срещите с отбора на Сан Марино.

В края на март Дания сензационно загуби на терена на Казахстан (2:3), а в средата на юни не успя да победи Словения (1:1) - също като гост. Преди пътуването до Хелзинки отборът на Каспер Юлманд победи отбора на Сан Марино (4:0).

В този мач можете да залагате на Финландия за около 5.00, равенство се предлага за 3.76, а победа на Дания - за 1.71.

Въпреки факта, че датчаните ще бъдат максимално мотивирани, предвид ситуацията в групата, все пак има смисъл да не залагаме на фаворита.

Дания изглеждаше твърде неуверено в последните мачове като гост. И сега няма увереност, че финландците няма да изненадат гостите.

Прогноза: Финландия – Дания 1:1

 

Фарьорски острови – Молдова

Отборът на Фарьорските острови напълно провали квалификациите за Евро 2024, заемайки последното 5-о място в групата си с 1 точка. В 4 мача от евроквалификациите отборът завърши един път наравно. В останалите 3 срещи Фарьорските острови загубиха от Чехия (0:3), Албания (1:3) и Полша (0:2). През целия период отборът отбеляза само 2 гола, като допусна 9 пъти.

В мача с Полша Фарьорските острови основно се защитаваха, като отправиха само един удар към вратата, а в срещата с Чехия тимът дори не отправи нито един удар към вратата.

В предстоящия мач Фарьорските острови ще срещнат друг съсед в групата – Молдова, който заема 4-то място в своята група, като изостава на 2 точки от 2-то място.

За отбелязване е, че в последния кръг от квалификациите тимът взе точки от прекия си конкурент Полша (3:2), като измъкна победата в 85-ата минута на мача. Поляците включиха нападателя Роберт Левандовски, който отбеляза гол и направи асистенция, но дори той не можа да помогне на тима да спечели точки.

Молдова и Фарьорските острови вече се срещнаха като част от квалификациите за Евро 2024. В този мач отборите си поделиха точките (1:1), въпреки че молдовците можеха да загубят. Отборът изравни резултата едва в 87-ата минута на мача.

В този мач се дава предимство на отбора домакин. Те предлагат 2.50 за победа на Фарьорските острови. За победа на Молдова дават 3.15, равенството се оценява на 3.10.

В последните мачове Молдова набра добра скорост. Можем да предположим, че и този път гостите няма да изпуснат победата.

Прогноза: Фарьорски острови – Молдова 1:2

 

Гърция – Гибралтар

Гърция започна с две победи квалификациите – срещу Гибралтар и Ирландия, но след това последваха поражения от Франция и Нидерландия. Едва ли съседите си правят някакви илюзии относно класиране за финалите на Евро 2024, но както се казва, надеждата умира последна.

Гибралтар е най-слабият отбор в групата, а и вероятно в Европа. Тимът претърпя 4 загуби в квалификациите и интересното е, че и четирите са с по 3:0. Като цяло гибралтарци имат 8 поражения и 2 победи в последните десет срещи. Успехите бяха срещу Андора и Лихтенщайн.

Всичко друго освен загуба на гостите ще е сензация.

Прогноза: Гърция – Гибралтар 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
335