Англия няма да има проблеми срещу Украйна


Н. Гавазов

Англия няма да има проблеми срещу Украйна

Украйна - Англия

Стадион: "Тарчински", Вроцлав

Дата: 10.09.2023 г.

Час: 19:00

Съдия: Георги Кабаков (България)

Заради военната агресия на Русия срещу Украйна, арена "Тарчински“ в полския град Вроцлав ще бъде домакин на срещата между украинския национален отбор и Англия от петия кръг на квалификациите за Евро 2024. Любопитен факт е, че Георги Табаков ще ръководи сблъсъка и пожеланието ни към българския рефер е за достойно справяне със задълженията.

Украйна се възстанови от загубата с 2:0 на стадион "Уембли" в първия кръг, като победи Северна Македония и Малта. Въпреки това отборът, воден от Сергей Ребров, изобщо не блестеше в последните мачове през юни, като победи и двата аутсайдера в групата само с един гол разлика и трябваше да догонва тима на съседите. Успехът над Малта пък дойде след дузпа, успешно изпълнена от Виктор Циганков. Украйна очевидно има проблеми в защита, след като допусна два или повече гола в три от последните си четири мача, като тук включваме приятелската среща с Германия (3:3).

Англия заема първото място в групата с четири победи в четири мача и 15-1 голова разлика. Това е впечатляващо, като се има предвид, че британците вече играха срещу Италия и Украйна. Трябва да кажем, че седем от тези попадения паднаха в двубоя срещу Северна Македония на 19 юни. Тогава Сака се отчете с хеттрик, а Хари Кейн с дубъл. В момента нито един тим от УЕФА не може да се мери с 15-те гола на Трите лъва досега, а тяхната победна серия в квалификационните мачове за Еврото сега възлиза на седем мача.

Няколко украински силни играчи отпадат, след като халфът Микола Шапаренко се оттегли поради контузия и се присъедини към Руслан Малиновски в списъка на отсъстващите, докато ветеранът вратар Андрий Пятов официално прекрати кариерата си през лятото.Отсъствието на Шапаренко обаче съвпада със завръщането на Александър Зинченко от Арсенал , който отсъстваше за мачовете през юни и сега се е възстановил напълно от последния си проблем с прасеца, който попречи на старта му в кампанията в Северен Лондон.

Джак Грилиш и Трент Александър-Арнолд не успяха да се възстановят от контузиите и отпадат за тази среща. Мейсън Маунт, Люк Шоу, Джон Стоунс и Рахим Стърлинг отпаднаха от лагер – сбора на британците. Интересното е, че Хари Магуайър вероятно ще започне като титуляр, въпреки ролята си на резерва в Манчестър Юнайтед.

Очакванията са за превъзходство на англичаните. Колективът на Гарет Саутгейт е с по-голямо качество, а отличната форма на Джуд Белингам не вещае нищо добро за украинците.

Прогноза: Украйна – Англия 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Англия (Гарет Саутгейт)
 
Пикфорд
   
Уокър
Гуехи
Магуайър
Чилуел
Хендерсън
Райс
Белингам
Сака
Кейн
Рашфорд
Циганков
Ванат
Ярмоленко
Зинченко
Степаненко
Сидорчук
Миколенко
Кривцов
Забарни
Конопля
   
Лунин
 
Украйна (Сергей Ребров)

Обоснована прогноза: Украйна - Англия 0:2

  Сподели
315