Киеза: Заслужавахме повече в тези два мача


Н. Гавазов

 Киеза: Заслужавахме повече в тези два мача

Италианският нападател Федерико Киеза, който донесе победата на отбора си в мача за третото място в Лигата на нациите с Нидерландия (3:2), коментира резултата от срещата.

"Доволен съм от гола и играта на отбора. Може би заслужавахме повече в тези два мача. Смяна на поколенията? Готови сме, мисля че го доказахме през последните няколко години. Италианският отбор има таланти, просто трябва да бъдат използвани по правилния начин. Манчини показва голяма смелост, като привлича играчи като Николо Дзаниоло. Той се присъедини към националния отбор още преди да изиграе дори един мач в Серия А. Разбира се, имаше добри и не толкова добри моменти, но това е футболът и можем да гледаме с оптимизъм към бъдещето.

Беше много труден сезон за мен, но завърши по-добре, отколкото започна. Вече е добре, че преди следващия сезон ще мога да премина през тренировъчния лагер с останалата част от отбора, което не можех да направя известно време“, заяви Киеза.

Припомняме, че Киеза се възстановява от сложна травма на предна кръстна връзка, получена през януари 2022 г. И в двата мача от последния кръг на Лигата на нациите той влезе като резерва. В мача за третото място с Нидерландия той отбеляза третия гол на италианците, донасяйки бронзовите медали на националния отбор на турнира.

  Сподели
226