Испания спечели трофея в Лига на нациите


В. Мухарски

Испания спечели трофея в Лига на нациите

Испания спечели турнира Лига на нациите. Това стана след победа с дузпи над Хърватия на финала в Ротердам. В редовното време резултатът бе 0:0.

В десетата стражът на "ватрените" се намеси лошо при едно центриране на Фабиан Руис и след като не прецени добре ситуацията, изпусна топката, която рикошира в близката греда. Мората опита добавка, но без успех. Само 120 секунди след това Гави проби през центъра, стигна до границата на наказателното поле и шутира към близкия десен ъгъл, но встрани от вратата на безпомощно гледащия Доминик Ливакович.

Малко преди почивката Испания не бе далеч от гола. Жорди Алба проби отляво и центрира за Алваро Мората, който отигра с глава, но изстрелът му излезе в аут.

В 52-рата минута Перишич центрира, а Симон не успя да се намеси добре и топката стигна до Юранович на далечната греда. Последният обаче стреля много неточно от добра позиция. Четвърт час преди края Фабиан Руис нямаше късмет да се разпише.

В 84-ата минута Мерино проби добре отляво и намери непокрития Ансу Фати, който стреля, но Иван Перишич бе застанал отлично на голлинията и изчисти. Така се стигна до продължения.

В 116-ата минута Родри бе много близо до гола, но ударът му мина над гредата. 0:0 остана резултатът и след 120 минути игра и всичко се реши след изпълнения на дузпи. Ловро Майер пропусна, но това стори и Лапорт. Петкович също не успя да се разпише, което означаваше, че Испания спечели мача и трофея.

  Сподели
435