Саутгейт разкритикува ФА заради наказанието на Тоуни


Н. Гавазов

 Саутгейт разкритикува ФА заради наказанието на Тоуни

Мениджърът на Англия Гарет Саутгейт разкритикува ФА за отстраняването на нападателя на Брентфорд Айвън Тоуни.

Припомняме, че Тоуни беше отстранен за осем месеца заради нарушаване на забраната за залагания, като дори няма да може да тренира през първата половина на този период.

Саутгейт обаче смята, че отлъчването от футбола не е най-добрата мярка за подобна грешка. Гарет също обещава, че Айвън ще остане кандидат за повиквателна за Англия след края на наказанието му.

"Говорих с него. Между другото, не знам дали е позволено или не, но ако не, могат да ме дисквалифицират, а не да му увеличат наказанието.

Дисквалификацията си е дисквалификация. Той призна, че е сгрешил и прие наказанието. Но моето безпокойство е, че трябва да се грижим за хората.

В момента той е контузен и как може да се върне във форма сега? Какви условия можем да създадем за него през следващите месеци, за да може да се развива, да стане по-добър човек и да се справи с неща, които може би не е изпитвал преди?

Не ми харесва идеята просто да се забрани на някого да бъде част от футболната общност. Не мисля, че това трябва да работи така, че така трябва да работи една рехабилитационна програма.

Той знае, че разчитахме на него, докато можеше да играе и докато не бе наказан. Когато се върне, ще разчитаме отново на него, ако играе.

Мисля, че това преживяване ще му даде допълнителна мотивация. Той е човек със силен дух и има страхотен характер. Ние сме тук, за да го подкрепим", заяви Саутгейт.

  Сподели
184