В Турция бесни на Хидинк


Н. Гавазов

В Турция бесни на Хидинк

От турската футболна федерация признаха (TFF), че бъдещето на Гуус Хидинк като старши-треньора на националния отбор на страната е несигурно, след като слуховете свързват постоянно холандският специалист с преминаване в Челси. Хидинк бе начело на Турция за равенството 1:1 при гостуването срещу Белгия в среща от квалификациите за евро 2012, но мачът в петък вечер може да се окаже последен за наставника на националния тим на южната ни съседка.

64-годишният специалист отказа да се ангажира с бъдещето си при настоящите си работодатели, които от своя страна изразиха загриженост относно ситуацията. Опасенията са, че сегашния шеф на турския футбол Махмут Йозгенер, който нае Хидинк, най-вероятно ще напусне TFF.

„Всичко, което се случва ни кара да поставим една голяма въпросителна, защото турските журналисти задават този въпрос, а английските вече го направиха няколко пъти. Той обаче винаги казва едно и също нещо - нищо конкретно. Не можеш да чуеш от Хидинк например: Не, аз няма да ходя никъде и оставам начело на турския национален отбор", което не ни харесва, защото е налице една несигурност", заяви говорителят на TFF Тюркер Тозар.

 

  Сподели
98