Гави разгневи испанската Федерация


Н. Гавазов

Гави разгневи испанската Федерация

Атакуващият полузащитник на Барселона Гави попадна в центъра на малък скандал по време на мартенския подготвителен лагер на националния отбор на Испания. Инцидентът е станал в Малага по време на сесия за автографи, която традиционно се провежда преди домакинските мачове на националния отбор, съобщава Relevo.

Гави бе сред играчите, които бяха натоварени да общуват с феновете, като първоначално халфът не се появи в залата, като се позова на лошо здравословно състояние. Гави поиска да изпрати друг играч вместо себе си, което предизвика голямо раздразнение сред съотборнците му, а представителите на Федерацията, след като научиха за това, принудиха футболиста да се появи на събитието.

Той наистина излезе пред феновете и започна да подписва фланелки сам, след като трима от другите му другари (Олмо, Родриго и Гая) вече бяха приключили да говорят. И тримата изразиха недоволството си пред играча на Барселона от това отношение, а опашката за подписи отново нарасна, въпреки че този път имаше само един играч на масата.

Отбелязва се, че този инцидент е станал, след като Гави се скарал с други играчи на националния отбор на тренировка. Неуместен удар на полузащитника провокира престрелка, а Мората като капитан се опита да вразуми Гави , който според някои от партньорите му се е главозамаял. По-специално той си позволи да критикува решенията на треньора, който го прати на фланга. По-късно Гави не скри гнева си, че не беше включен в стартовите 11 за мача срещу Шотландия.

В испанската федерация, след като изслушаха оплакванията, получени срещу Гави , не искат да вземат прибързани решения, като правят отстъпки за възрастта на Гави, който в последните дни на тренировъчния лагер предпочете да се отдели от основната група и общуваше само с близки приятели.

  Сподели
696