Конате: Мбапе заслужава да бъде капитан


Н. Гавазов

Конате: Мбапе заслужава да бъде капитан

Защитникът на Ливърпул и Франция Ибрахима Конате подкрепи решението на старши -треньора на френския национален отбор Дидие Дешан да назначи Килиан Мбапе за нов капитан.

"Дори и да имах право на глас, това нямаше да промени нищо. Това е решението на треньора, но аз съм доволен от него. Честно казано, Килиан го заслужава. Ние сме единодушни в това мнение. Той го заслужи с това, което направи на Световното първенство и играта си за ПСЖ. Той е много добър лидер както на терена, така и извън него.

Смятат ли Мбапе за самонадеян и арогантен? Той е млад човек, който обича да се смее и да се забавлява, нищо повече. Той е много добър човек. Някои може да си помислят, че е арогантен. Питаха ме това в клуба и на други места. Отговорих им: "Вие луди ли сте? Той е толкова сладък. Разбира се, той ще бъде добър капитан ", заяви Конате.

Първият мач на Мбапе като капитан на националния отбор може да се състои още на 24 март, когато Франция ще играе с националния отбор на Нидерландия в двубой от 1-ия кръг на квалификациите за Европейското първенство 2024.

  Сподели
251