Саутгейт: Трент знае защо не го извиках


Н. Гавазов

Саутгейт: Трент знае защо не го извиках

Старши треньорът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт отговори на въпрос относно защитниците Трент Александър-Арнолд (Ливърпул) и Бен Уайт (Арсенал), които не получиха повиквателна за квалификациите за Евро 2024 срещу Италия и Украйна.

"Винаги говорим с всички играчи за това какво смятаме за силните им страни и какво могат да подобрят. В миналото може да сме набирали повече играчи за тези позиции, но сега сезонът е в разгара си, така че за тези, които е малко вероятно да играят, е по-добре да си починат и да натрупат сили.

Ситуациите на Бен Уайт и Трент са подобни. Освен тях двамата, имаме още трима качествени десни защитници. Щастливи сме, че имаме толкова много таланти на тази позиция. Това е най-трудната позиция за избор, въпреки че изборът на състав никога не е лесен.

Кайл Уокър и Киърън Трипиър бяха тези, които играха на Световното първенство, плюс Рийс Джеймс се завърна, друг топ играч. Всички футболисти, които не попаднаха в състава, знаят защо е така“, заяви Саутгейт.

Националният отбор на Англия ще изиграе два мача в квалификациите за Евро 2024 през март. На 23 март британците играят с отбора на Италия в Неапол, а на 26 март хората на Саутгейт приемат отбора на Украйна в Лондон.

  Сподели
278