Депай: Дисциплината се подобри при Ван Гаал


Н. Гавазов

Депай: Дисциплината се подобри при Ван Гаал

Нападателят на националния отбор на Нидерландия Мемфис Депай сподели очакванията си от предстоящия мач от 1/4-финалите на Световното първенство с Аржентина, припомни предишната среща на отборите на турнира през 2014 г. (поражението на оранжевите след дузпи -аут - 2:4), а също така говори за влиянието на старши треньора Луис ван Гаал върху играта на холандските футболисти.

"Имам горчиви спомени от Световното първенство и искам да се отърва от този трън. Бих искал да го премахна още в петъчния мач. Очакваме много тактическа среща, мач, в който ще има различни моменти. Ще трябва да играем според силните си страни.

Влиянието на Ван Гаал върху нашата игра? Това е очевидно от резултатите. Откакто дойде, нямаме нито една загуба, а откакто стана треньор, дисциплината се подобри. Беше много важно за всички. Всеки знае неговата визия за играта, неговата личност и качества, когато става въпрос за изграждане на силни отбори с различни стилове на игра. Във всеки случай отборите под негово ръководство успяха благодарение на неговото мислене и желание за победа. Той има много ясни идеи и ги предава на отбора“, заяви Депай.

  Сподели
269