Силва: Бразилия има нови таланти всяка година


Н. Гавазов

Силва: Бразилия има нови таланти всяка година

Бразилският защитник Тиаго Силва говори за това какво му позволява да играе на високо ниво на 38-годишна възраст и даде оценка на настоящото ниво на националния отбор.

"Как стана така, че продължавам да играя на 38? Винаги съм се следил внимателно, опитвал съм се да играя на високо ниво възможно най-дълго. Жертвал съм много за това. Още в първия ден след поражението от Белгия на четвъртфиналите на Световното първенство през 2018 г. си поставих за цел да играя на друго Световно първенство. И го постигнах.

Винаги съм работил здраво и съм вярвал в себе си. Беше ми трудно заради ситуацията с напускането на ПСЖ. Бях сигурен, че качествата ми остават непроменени. Знаех, че имат съмнения относно мен и решението да се присъединя към Челси бе правилното. Неговата кулминация бе победата в Шампионска лига ( през 2021 г.). Това бе идеалният начин да докажа, че грешат по отношение на мен.

Какво мисля за факта, че бразилският национален отбор се промени много за четири години? Бразилският футбол има способността да генерира много нови таланти. Всяка година има нови играчи, които играят в клубовете си и влизат в националния отбор. Има трима или четирима футболисти от най-високо качество за всяка позиция в списъка. Не бе лесно за Тите да избира играчи за националния отбор. В сравнение с 2018 г. смятам, че станахме по-зрели. Ние сме много силен отбор, фокусирани сме върху постигането на нашата цел“, заяви Силва.

  Сподели
297