Карагър: Този отбор на Англия е по-добър от "златното поколение"


Н. Гавазов

Карагър: Този отбор на Англия е по-добър от

Бившият защитник на Ливърпул Джейми Карагър смята, че отборът на Англия в сегашната си форма е по-добър от националните отбори, за които той е играл.

По едно време Карагър имаше шанс да бъде част от така нареченото "златно поколение" на националния отбор на Англия. Този отбор имаше звезди като Рио Фърдинанд, Джон Тери, Стивън Джерард, Франк Лампард, но не постигна нищо на международно ниво.

В същото време, под ръководството на Гарет Саутгейт, англичаните стигнаха до полуфиналите на Световната купа 2018 и финал на Евро 2020, така че Джейми поставя настоящия отбор по-високо.

"Съгласен съм с казаното от Кайл Уокър и други тази седмица. Този отбор на Англия постигна много повече от всеки друг, в който съм бил повикан.

Когато говорим за "златното поколение“, мислим за тях като за група от индивидуално силни играчи, но футболът е отборна игра и ние никога не успяхме да бъдем велик отбор там.

Ние бяхме страхотна група от хора, които се справяха по-добре на клубно ниво, отколкото на международно ниво. Много от момчетата сега успяват да пренесат клубната си форма от Висшата лига на международно ниво.

Ако нас ни назоваваха ​​"Златното поколение“, то този отбор заслужава да бъде наречен така“, заяви Карагър.

  Сподели
255