Жиру се опитва да изглади отношенията си с Мбапе


Н. Гавазов

Жиру се опитва да изглади отношенията си с Мбапе

Оливие Жиру се опитал да подобри отношенията си с Килиан Мбапе по време на този тренировъчен лагер на френския национален отбор.

Според L'Équipe по време на тази пауза за националните отбори е забележимо, че нападателят на Милан се опитва да подобри отношенията си с Мбапе. В трапезарията Жиру е седял до нападателя на ПСЖ и постоянно си е разменял шеги с него.

Освен това Оливие работил за подобряване на взаимното им разбирателство на терена. Това се видя в мача на Франция срещу Австрия, когато и двамата играчи отбелязаха. На това обърнаха внимание от треньорския щаб на френския национален отбор.

Треньорите на френския тим първо съобщили на Жиру, че той няма да бъде включен в стартовия състава на Франция за мача с Дания от Лигата на нациите (0:2). Треньорският щаб е оценил колко спокойно нападателят е приел тази новина и след това го включи в състава.

Отбелязва се, че Дидие Дешан е склонен да включи Жиру в състава за Мондиал 2022.

По време на Евро 2020 бе съобщено, че Жиру и Мбапе са влезли в конфликт. След един от мачовете преди турнира Оливие изрази недоволство от факта, че партньорите му във френския отбор рядко му подават. Тези думи не се харесаха много на Мбапе и той дори помоли Дешан да го пусне на пресконференция, за да отговори публично на Жиру.

  Сподели
292