Саутгейт: Това поражение е крачка в правилната посока


Н. Гавазов

 Саутгейт: Това поражение е крачка в правилната посока

Старши- треньорът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт нарече поражението с 1:0 срещу Италия в Лигата на нациите "стъпка в правилната посока".

Поражението на "Сан Сиро" предния ден означава, че британците не са отбелязали нито един гол от игра в пет поредни мача от 1992 г. насам за първи път от 1992 г.

Отборът на Саутгейт гарантирано ще завърши на последно място в група A 3 и ще бъде изхвърлен в Лига B на състезанието, но Гарет остава позитивен.

"Разбирам реакцията на феновете в края, предвид резултатите ни в това състезание. Това е разбираема емоционална реакция.

Трудно ми е да критикувам нашата игра твърде много. Имахме повече притежание на топката, повече удари и повече удари към вратата. Играхме много добре в дълги периоди. Не се справихме добре в защита в решаващия момент. Имахме и шансове за гол на другата страна, когато трябваше да сме по-решителни, но изпълнението ни разочарова.

Мисля, че тази вечер имаше много положителни неща. Много играчи показаха добра индивидуална игра. Лично аз смятам, че този мач е стъпка в правилната посока, но съм наясно, че заради резултата, реакцията на трибуните бяха различни“, заяви Саутгейт.

  Сподели
514