Германия - Унгария: Германия ще си върне първото място в групата


Н. Гавазов

Германия - Унгария: Германия ще си върне първото място в групата

Германия - Унгария

Стадион: "Ред Бул Арена", Лайпциг

Дата: 23.09.2022г.

Час: 21:45 ч.

Съдия: Славко Винчич (Словения)

Германия ще бъде домакин на Унгария в мач от петия кръг на груповата фаза на Лигата на нациите.

На последния си голям турнир - Европейското първенство 2020 - германският национален отбор успя да напусне групата, но на първия етап от плейофите загуби от Англия и напусна състезанието. След това Бундестимът се класира безпроблемно за Мондиал 2022, печелейки своята група. Отборът спечели девет победи в десет мача и загуби веднъж. През сегашната кампания в Лигата на нациите германците спечелиха шест точки в три мача и се настаниха на втора позиция в квартета, изоставайки от лидера само на точка.

Германия стартира с три поредни равенства с един и същ резултат 1:1, делейки точки с предстоящия противник, както и с Италия и Англия. В последния кръг германците победиха италианците у дома с 5:2.

Изненадващо Унгария води в групата със седем точки пред отбори като Германия, Италия и Англия. Маджарите започнаха с неочаквана домакинска победа над основоположниците на футбола, побеждавайки ги с 1:0. Тогава те допуснаха първото си поражение в този турнир досега, като загубиха с 1:2 от италианците.

Последва равенство у дома с предстоящия противник 1:1 и голяма сензационна победа като гост над Англия с 4:0, където три от четирите попадения бяха отбелязани след 70-ата минута. Напоследък унгарците могат да изненадат както с плюс, така и с минус. След сравнително успешното Евро 2020, след това те тотално се провалиха в квалификациите за Мондиал 2022.

Националният отбор на Германия не може да разчита на контузените Юлиан Бранд и Джамал Мусиал, а от списъка отпаднаха Мануел Нойер и Леон Горецка, които дадоха положителни проби за коронавирус. На националния отбор на Унгария няма да помагат Роланд Шалай и Адам Салай.

През 21 век турнирните пътища на отборите се преплитат шест пъти - 3-2-1. Последните два мача завършиха при равенства: 2:2 в квалификациите за Европейското първенство 2020 и 1:1 в първия кръг на настоящата Лига на нациите.

Под ръководството на Ханс-Дитер Флик Бундестимът се класира успешно за Световното първенство в Катар, побеждавайки в последните седем мача от груповата фаза с общ резултат 31:2. Отборът продължава да играе в схема 4-2-3-1. Като част от Лигата на нациите той има игровата инициатива в 65,6% от срещата, но прекарва само 29% от игровото време в наказателното поле на противника. Футболистите не се отличават с активна игра в предни позиции, изпълнявайки 11.3 удара, от които пет в целта. Курсът към подмладяване на отбора, съчетан с липсата на нападател, способен да създаде гол от нищото, доведе до спад в представянето.

Унгария владее топката само през 37.6% от игровото време и в мача в предни позиции в по-голямата си част разчита на контраатаки, изпълнявайки 13.8 засечки на топката (най-добрият показател в Лига А).

Отборът на Ханс-Дитер Флик, с подкрепата на родните стени, трябва да постигне победен резултат и да си върне челното място в групата. Не бива да подценяваме унгарците, но ако трябва да изберем победител в сблъсъка, това е Германия.

Предложението ни е за под 3.5 гола в срещата и успех на домакините.

Прогноза: Германия - Унгария 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Унгария (Марко Роси)
 
Гулаши
   
Ланг
Орбан
Салай
Фиола
Наги
Стилес
Керкез
Собозлай
Газдаг
Слай
Вернер
Сане
Мюлер
Хаверц
Гюндоган
Кимих
Раум
Рюдигер
Зюле
Хофман
   
Тер Щеген
 
Германия (Ханзи Флик)

Обоснована прогноза: Германия - Унгария 2:1

  Сподели
470