УЕФА спря Русия до участие на Евро 2024


Н. Гавазов

 УЕФА спря Русия до участие на Евро 2024

УЕФА публикува решение за домакинство на Европейското първенство по футбол на УЕФА през 2024 г., в което се посочва, че Русия няма право да се състезава.

Този ход на Европейската централа идва в резултат на решението от 28 февруари, когато Русия бе изхвърлена от всички състезания под егидата на УЕФА и ФИФА заради агресията срещу Украйна.

Беларус не се споменава в съобщението, очевидно е, че този отбор ще може да участва в турнира.

Наскоро страната домакин на Евро 2024, Германия, се обърна към УЕФА с молба да попречи и на Беларус да участва в надпреварата заради подкрепата й за Русия, съобщиха местни медии.

Напомняме, че на 24 февруари армията на Руската федерация, по заповед на диктатора и военен престъпник Владимир Путин, вероломно и без никаква причина нахлу в суверенна Украйна в опит да спре европейското развитие на Киев и да върне страната в своята орбита. До момента агресорът търпи огромни загуби, провали се във всичките си тактически планове, а Русия се сблъска с безпрецедентни санкции от страна  на демократичните страни. Всичко това принуди руските нацисти да започнат целенасочено да убиват цивилни хора и да разрушават граждански обекти без военно значение, което се характеризира като престъпления срещу човечеството и геноцид, а за тях няма давност.

  Сподели
326