БФС отказа контрола на националите с Аржентина


FUTBOL-TV

БФС отказа контрола на националите с Аржентина

Българският футболен съюз е отказал изключително престижна контрола за националния отбор преди световното първенство. "Трикольорите" е можело да срещнат Аржентина с Лионел Меси на националния стадион "Васил Левски", информира "Тема Спорт". Гаучосите са планирали да проведат минилагер на базата на централата в Бояна в края на октомври и дори изпратили писмо до посолството на страната у нас. Според запознати ставало въпрос за периода 25-30 октомври. Освен спаринга с България южноамериканците планирали да отскочат и до Скопие в това време за още една проверка със Северна Македония. Те обаче така и не получили бърз отговор от българска страна и се наложило да преориентират плановете си.

Причината за отказа от страна на БФС остава непонятна. Интересното е, че накоро от централата ни вече обявиха две проверки с... Кипър и Люксембург. Те обаче са на 16 и 20 ноември, като в тях "трикольорите" ще гостуват.

Това ще са последните срещи на България през календарната година, като преди тях тимът ще изиграе заключителните си два мача от турнира УЕФА Лига на нациите, в които първо ще приеме Гибралтар (на 23 септември) и ще гостува на Северна Македония (на 26 септември).

На 9 октомври във Франкфурт пък ще се тегли жребият за квалификациите за Евро 2024, които ще се проведат между март и ноември догодина.

Вчера от БФС обявиха, че първият лагер сбор на новия селекционер Младен Кръстаич започва на 19 септември, понеделник в 12:30 часа в Разград. Именно там е двубоят с Гибралтар. Това ще е дебют за сръбския специалист, който е могъл да срещне великата звезда на Аржентина Лионел Меси, но такъв мач в крайна сметка няма да има.

  Сподели
384