Кръстаич: Българското и сръбското първенство са на едно ниво


FUTBOL-TV

Кръстаич: Българското и сръбското първенство са на едно ниво

Националният футболен селекционер на България Младен Кръстаич разкри, че не е имал съмнения, дали да поема "лъвовете". В интервю за предаването "Арена спорт" специалистът заяви, че ще му отнеме време, за да подобри ситуацията в националния отбор. 

"Още на първата си пресконференция казах, че това е работа, която ние трябва да свършим. Не съм имал съмнение, дали да поема българския национален отбор. Когато става въпрос за треньорите, решенията се взимат от президентите на клубовете или федерациите. Съгласен съм, че ситуацията в националния отбор не е добра и ще е нужно време, за да я подобрим. Един или два мача няма да са ни достатъчни. Сигурен съм, че хората от футболния съюз ще ни дадат възможност да представим нашите идеи за бъдещето на националния отбор", разясни той. 

Според него приоритет пред отбора е да запази мястото си в Лигата на нациите, преди да мисли за класиране на голям форум. "И на по-големи отбори се е случвало да не участват на голямо първенство. Нормално е хората да очакват да се класираме още догодина. От първостепенно значение е да си запазим мястото в Лигата на нациите. Имаме недостатъчно точки. Мачовете с Гибралтар и Северна Македония трябва да ни помогнат да изградим гръбнака, който да атакува световното първенство", добави той. 

Селекционерът желае мотивирани състезатели, които да изградят ядрото на тима. "Когато сме тук или в Сърбия, гледаме всички играчи, които могат да попаднат в отбора. Българското и сръбското първенство са на едно ниво. Тук 4-5 отбора са в конкуренция за първото място. Някои отбори залагат на чужденци, което ще възпрепятства работата ни. България винаги е имала големи звезди, но сега за съжаление няма. Една звезда не прави отбора. Имаме опитни състезатели и доста млади таланти. Тези футболисти са бъдещето, по-опитните трябва да им помагат. 

Искам мотивирани патриоти, които копнеят да са част от отбора. При мен всички започват от нулата", категоричен е той. 

Сърбинът разкри, че е в течение с взаимоотношенията между президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов и Димитър Бербатов. "Наясно съм със ситуацията с Борислав Михайлов и Димитър Бербатов. Михайлов беше капитан в генерацията ви от 1994 г. Бербатов също беше класен футболист. Той все още е много млад и тепърва ще получи възможност за изява. Борислав Михайлов работи много добре. В Сърбия имаше подобен случай. Опозицията искаше да свали президента на централата. Това, което искам да кажа за България е, че трябва да сме обединени", завърши той.

  Сподели
186