Полски министър разкритикува полски национал


Н. Гавазов

  Полски министър разкритикува полски национал

Заместник-министърът на външните работи на Полша Марчин Пшидач разкритикува защитника Мачей Рибус за решението да подпише договор със Спартак Москва.

Полският защитник подписа договор с "червено-белите" до лятото на 2024 година.

"Няма нищо по-срамно от това да се криеш зад "интересите на семейството“ в името на големите пари.

Надявам се да не бъде повикан отново в полския национален отбор. За мен е чест да играеш с фланелка с орел на гърдите и само тези, които разбират това, могат да постъпят по този начин“, написа Пшидач в Туитър.

Преди това 32-годишният Мачей Рибус игра за Легия, Лион и руските Терек и Локомотив. Той има 66 мача за полския национален отбор.

Съпругата на Рибус е рускиня, като по-рано Рибус оправда решението си с това, че половинката му не желае да напуска родината си.

Напомняме, че на 24 февруари армията на Руската федерация, по заповед на диктатора и военен престъпник Владимир Путин, вероломно и без никаква причина нахлу в суверенна Украйна в опит да спре европейското развитие на Киев и да върне страната в своята орбита. Агресорът окупира 20% от територията на страната, но търпи огромни загуби, провали се във всичките си тактически планове, а Русия се сблъска с безпрецедентни санкции от страна  на демократичните страни. Всичко това принуди руските нацисти да започнат целенасочено да убиват цивилни хора и да разрушават граждански обекти без военно значение, което се характеризира като престъпления срещу човечеството и геноцид, а за тях няма давност.

  Сподели
377