Хърватия удари Франция


FUTBOL-TV

Хърватия удари Франция

Световният шампион Франция инкасира загуба като домакин на Хърватия с 0:1 в повторение на финала на Мондиал 2018 на “Стад дьо Франс". Така "петлите" загубиха шансове и на теория да завършат на първо място в своята група. Нещо повече - французите са на последно място, докато "шахматистите" са много близо до лидера Дания в група 1 на дивизия А в Лига на нациите.

“Петлите" изглеждаха изморени през целия мач, а иначе голът падна още в началот на мача. В 4-ата минута Конате извърши нарушение срещу Анте Будимир. Ситуацията беше прегледана с ВАР и в крайна сметка реферът показа бялата точка. Зад топката застана Лука Модрич, който превърна дузпата в гол.

Мбапе пробва да притеснява отбраната на съперника в слдващите минути, но без успех. Пропуски направи и Будимир.

Втората част започна с натиск на домакините, като първата вузможност се откри пред Мбапе, но отбраната на Хърватия се справи. В 54-ата минута Карим Бензема получи отлично подаване, бранителите на Хърватия го неутрализираха. В крайна сметка резервата Орелиен Чуамени отправи удар, но той беше отразен. В крайна сметка до нов гол не се стигна и така Франция  имат едва две точки след първите три кръга - загуба от Дания с 1:2 и равенства от по 1:1 срещу Хърватия и Австрия. 

  Сподели
222