Петраков: Всички разбираме какво очакват украинците от нас


Н. Гавазов

 Петраков: Всички разбираме какво очакват украинците от нас

Старши -треньорът на украинския национален отбор Александър Петраков говори за подготовката на отбора за плейофния мач с националния отбор на Шотландия като част от квалификациите за Мондиал 2022 в Катар.

"Ние сме тук, за да защитаваме интересите на Украйна в света на футбола. Украинците очакват победи от нас. Ако успеем да постигнем целта си, ще повишим морала на хората. Тази отговорност помага да се съсредоточите върху задачата и да дадете всичко най-добро.

Сегашната ситуация в света не може да се сравни с нищо, което ми се е случвало преди. Момчетата постоянно се тревожат за роднините и родината си. Не е лесно, но знам как да разведря ситуацията.

Често разказвам футболни истории, шегувам се, за да ги разсея. Всички разбираме какво очакват украинците от нас. Ние носим огромна отговорност.

Какво може да даде футболът на Украйна? Футболът може да донесе радост, особено когато любимият ви отбор побеждава. Националният отбор е подкрепян от всички украинци, от младежи до възрастни хора.

Украйна е играла на Световното първенство само веднъж в историята. Да стигнеш до Световната купа в такива условия е повече от спортен успех.

Шотландия е много силен отбор. Негов лидер е Робъртсън от Ливърпул, много футболисти играят в Англия. Те са бързи и атлетични. Научих много добре техния стил на игра от момента на жребия. Тогава не можех да гледам футбол месец и половина.

В Шотландия, където ще бъдат подкрепени от страхотна публика, ще бъде трудно, но ние няма да се откажем“, заяви Петраков за Сorriere dello Sport.

Мачът между Украйна и Шотландия е насрочен за 1 юни 2022 г.

  Сподели
332