Рангник оглави националния на Австрия


Н. Гавазов

 Рангник оглави националния на Австрия

Временният наставник на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник бе назначен за старши -треньор на националния отбор на Австрия, съобщава официалният сайт на Австрийския футболен съюз.

Рангник ще заеме новата си позиция в края на май 2021 г. Договорът на Ралф с националния отбор на Австрия е за две години, но ако отборът премине квалификацията за Евро 2024, тогава сътрудничеството автоматично ще бъде удължено с още две години.

"Много сме доволни, че успяхме да привлечем Ралф Рангник, изключителен специалист в областта на международния футбол, за старши -треньор на австрийския национален отбор. Всички сме убедени, че той е идеалният кандидат и че неговата визия за футбола ще допринесе за развитието на националния отбор“, заяви президентът на  Австрийската футболна асоциация Герхард Милетич.

Припомняме, че сега Рангник тренира Манчестър Юнайтед. 63-годишният германски специалист пое ръководството на английския отбор на 3 декември 2021 г. В края на сезона той ще заеме една от позициите в структурата на Манчестър Юнайтед.

  Сподели
461