Полша у дома ще отстрани Швеция


И. Ангелов

Полша у дома ще отстрани Швеция

Полша - Швеция
Стадион: Шльонски, Хожов
Дата: 29.03.2022 г.
Час: 21:45 ч.

Полша продължи до тази последна фаза на плейофите за класиране на Световната купа след като не игра срещу Русия, а противникът бе дисквалифициран като част от мерките срещу държавата на Владимир Путин след навлизането в Украйна от неговата армия. Вместо това поляците играха приятелска среща с Шотландия, където не използваха пълния си потенциал за 1:1. В последната официална среща преди това пък тимът загуби от Унгария с 2:1 в групите за класиране за Световното.

В посочените две срещи не игра Роберт Левандовски, който е основното оръжие на отбора и тук със сигурност ще се разчита на него. Той ще се появи на мястото на Аркадиуш Милик в нападение след контузията на последния от срещата с Шотландия, която го принуди да напусне отбора. Бартош Саламон също напусна лагера с травма, а Матеуш Клих е с наказание.

Швеция се нуждаеше от победа в продълженията с 1:0 над Чехия за да стигне до тук. Тимът също не разчиташе на талисмана си Златан Ибрахимович, който се връща от наказание за този мач заедно с Емил Крафт. Мартин Олсон и Деян Кулушевски са с проблеми.

С победата над Чехия шведите прекратиха поредица от две загуби. Полша пък се намираше в серия от 3 победи преди да загуби Левандовски, но в момента кандидатът за Златна топка е на линия. 

С най-добрата си атака и домакинството тук предимство ще имат домакините.

Прогноза: Полша - Швеция 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Швеция (Ян Андерсон)
 
Олсен
   
Линдельоф
Нилсон
Даниелсон
Бенгсон
Екдал
Олсон
Еланга
Форсберг
Исак
Ибрахимович
Модер
Левандовски
Жиелински
Река
Зурковски
Криховяк
Каш
Беднарек
Глик
Березински
   
Шчесни
 
Полша (Чеслав Михневич)

Обоснована прогноза: Полша - Швеция 2:1

  Сподели
595