Чехия обяви, че няма да играе с Русия


Н. Гавазов

Чехия обяви, че няма да играе с Русия

Националният отбор по футбол на Чехия отказа да участва в плейофния мач от квалификациите за класиране за финалите на Мондиал 2022 срещу Русия. Това съобщиха на сайта на Футболния съюз на страната.

Организацията заяви, че чешкият национален отбор в никакъв случай няма да участва в състезания срещу Русия. Отбелязва се, че в момента се водят преговори с УЕФА и ФИФА.

На 26 февруари шефът на Полския футболен съюз Цезарий Кулеша написа, че националният отбор на страната е отказал да играе с руския национален отбор в квалификационния мач за Мондиал 2022. Той го нарече единственото правилно решение. Примерът на поляците бе последван от шведите.

Квалификационният мач за Световното първенство между Русия и Полша бе насрочен за 24 март. Пет дни по-късно победителят трябваше да се бори за правото за класиране за финалите на Световното първенство с най-добрия в двойката Швеция-Чехия.

Напомняме, че рано сутринта на 24 февруари Русия изстреля ракетен огън по украинските градове, а след това започна мащабна война срещу Украйна, което предизвика вълна на недоволство по целия свят и доведе до налагане на тежки санкции върху Русия и Кремъл.

Към момента загубите на агресора са 146 танка, 27 самолета, 26 вертолета, бронирани машини 706, личен състав над 4300 човека и други.

  Сподели
675