Холандия обърна Унгария в голово шоу


В. Мухарски

Холандия обърна Унгария в голово шоу

Холандия победи Унгария с 5:3 в квалификационен мач в група "Е". По този начин "лалетата" записаха шеста победа в своята група. Още в 12-ата минута Робин ван Перси, от близко разстояние даде начало на головата фиеста - 1:0. До края на първата част сериозен пропуск направи Каут, играчът на Ливърпул нямаше шанс пред гола.

След почивката двата тима си спретнаха голово шоу. В 47-ата минута Рудолф стреля и с помощта на рикушет, топката се оплете в мрежата на Холандия. Само три минути Золтан Гера с удар от воле даде преднина на унгарците - 1:2.

След час игра напористият Уесли Снайдер се озова в голова позиция и не сгреши, като по този начин изравни резултата. В 73-ата минута Рууд ван Нистелрой за втори път в мача даде преднина на своя тим, след хубав прецизен шут. Две минути по-късно отново Гера попадна в прегръдките на свойте съотборници, след като прати топката малко под гредата за 3:3.

В 78-ата минута Каут се реваншира за пропуска си, по-рано в срещата и също записа името си сред голмайсторите. Три минути по-късно, отново той с прехвърлящ удар оформи крайното 5:3 за Холандия.

  Сподели
140