Поредният футболист напусна националния отбор на България


Н. Гавазов

Поредният футболист напусна националния отбор на България

Полузащитникът на руския Амкар Георги Пеев обяви, че напуска националния отбор на България и решението му е окончателно. Официално той не обяви каква е причината, но заяви, че му е станало неприятно, че не игра в квалификационната среща за Евро 2012срещу Швейцария. Както е известно, веднага след срещата с Естония, която завърши 2:2, Пеев изрази недоволството си от факта, че Матеус не го пусна в игра и заплаши, че ще се оттегли от националния отбор, но по-късно промени решението си.

"Решението ми е окончателно и няма смисъл да го обсъждаме повече. Не успяхме да победим Швейцария, с което губим големия процент от шансовете си да се класираме на Европейското първенство. Аз не виждам смисъл да продължавам да играя за националния отбор. Още преди мача се бях решил на тази стъпка. Дори уведомих асистента на Лотар Матеус Илия Груев", заяви Пеев.

"Матеус разбра, че решението ми е категорично и няма смисъл да преговаряме. Тръгвам си с най-добри чувства към съотборниците ми. Всичко е коректно. Не го правя, защото не играх. Просто изпуснахме Швейцария и положението ни в групата е тежко. Искам да поздравя Стилиян Петров. Неговият мач №100 се оказа моят последен в националния отбор. Това е някаква ирония. Не съм обиден, но ми беше неприятно, че не играх срещу Швейцария. Но това е треньорско решение. Мисля обаче, че имаше с какво да помогна на националния отбор. Още повече че представянето ми в Амкар е доста добро".

 

  Сподели
109