Тунис размаза Мавритания, Кот д'Ивоар и Сиера Леоне не се победиха


Н. Гавазов

Тунис размаза Мавритания, Кот д'Ивоар и Сиера Леоне не се победиха

Тунис очаквано победи Мавритания с 4:0 в мач от втория кръг на груповата фаза на Купата на африканските нации.

Тимът от Северна Африка откри резултата още в 4-та минута чрез защитника Хамза Матлоути, а след още четири минути вече водеше с 2:0 - този път се отличи нападателят на Сент Етиен Уахби Хазри. След това срещата премина в тактическо надлъгване, а играчите на Тунис дебнеха съперника на контраатаки. Всичко приключи в рамките на две минути през втората част. В 64-та минута Хазри оформи дубъл, а след това се отличи Сейфедине Джазири.

Така Тунис събра три точки и заема трета позиция в таблицата. Мавритания има 0 пункта. Лидери в групата за Гамбия и Мали, които имат по 4 точки и на практика се класираха за плейофите.

В паралелен мач се срещнаха Кот д'Ивоар и Сиера Леоне. "Африканските слонове" откриха в 25-та минута чрез Себастиен Алер, но съперникът изравни след точен удар на Муса Камара в 55-та минута. Кот д'Ивоар отново излезе напред в резултата, като този път се отличи нападателят на Арсенал Никола Пепе. "Слоновете" обаче не успяха да удържат резултата - нападателят на Сиера Леоне Алхаджи Камари отбеляза в третата добавена минута на мача.

Така Кот д'Ивоар има 4 точки и е лидер в таблицата за класиране. Сиера Леоне има 2 пункта и е втори.  

  Сподели
326