Габон и Гана не се победиха, играчи се биха след мача


Н. Гавазов

Габон и Гана не се победиха, играчи се биха след мача

Габон и Гана направиха 1:1 в мач от втория кръг на груповата фаза на Купата на африканските нации.

Резултатът бе открит от нападателя на "черните звезди" Андре Аю в 18-та минута, който със страхотен удар от около 25 метра простреля Жан-Ноел Амономе.

След това попадение футболистите на Гана затвориха играта, а темпото спадна. Габонците по всякакъв начин се опитваха да достигнат до вратата на съперника, но без успех. Ганайците от своя страна не бързаха и двубоят придоби скучен вид.

Защитата на "черните звезди" се пропука две минути преди края. Нападателят на Габон Джим Алевинах получи топката пред наказателното поле на противника и въпреки опеката от двама защитника, успя да стреля, пращайки топката в далечния ъгъл на Джоузеф Уолакот.

При този резултат завърши срещата, чието развитие изнерви футболистите на Гана, които се нахвърлиха върху колегите си от Габон след последния съдийски сигнал. Наложи се охраната да излезе на терена и да обгради главния съдия Лалу Бендрахам, който перфектно ръководеше срещата.

След този мач Габон събра 4 точки и на практика се класира за плейофите. Гана взе първата си точка и ще трябва да търси задължителна победа срещу Коморските острови, за да продължи напред.

  Сподели
541