Алер: Мразя да избирам между моята страна и моя клуб


Н. Гавазов

 Алер: Мразя да избирам между моята страна и моя клуб

Нападателят на Аякс Себастиен Алер ​​смята, че е в "тежка ситуация". През януари нападателят от  Кот д'Ивоар ще участва в Купата на Африка, а отборът от Амстердам има на дневен ред два важни мача от нидерландското първенство: с Утрехт и ПСВ.

"Неуважение към Африка е да се говори, че ще остана в клуба по време на Купата на африканските нации. Бихте ли предложили нещо подобно на европейски играч преди Европейското първенство? Турнирът всъщност трябваше да се проведе през лятото, но бе отложен заради пандемията от коронавирус. Разбира се, ще отида на Купата на африканските нации, за да представя Кот д'Ивоар. Това е най-високата чест за мен“, заяви Алер ​​в обширно интервю за De Telegraaf.

"Разбира се, бих искал да летя до разположението на клуба, за да играя срещу Утрехт и ПСВ, но това просто не е възможно. Тази ситуация е много разочароваща. Мразя да избирам между моята страна и моя клуб. Като част от Аякс се боря за шампионската титла и тези два мача са много важни по отношение на разпределението на местата в таблицата“, завърши футболистът.

Купата на африканските нации ще се проведе в Камерун от 9 януари до 6 февруари. Съперници на националния отбор на Кот д'Ивоар в групата ще бъдат Екваториална Гвинея, Сиера Леоне и действащият шампион на континента - Алжир.

  Сподели
379