Марто Петров: Националният ни отбор стана за смях


FUTBOL-TV

Марто Петров: Националният ни отбор стана за смях

Бившият ас на "лъвовете" Мартин Петров коментира ситуацията в българския футбол и представянето на националния отбор в последните два мача срещу Украйна (1:1) и Швейцария (0:4). 

"Винаги съм бил позитивно настроен към националния отбор. Винаги стискам палци, но след тези два мача би ме било срам и бих ги нахокал. Ще им го кажа в очите, а не пред публика. Истината е, че ние станахме за смях. И не мога да разбера как и по какви показатели ръководители и играчи заявиха, че годината е била добра. 

Кое е добро? Че не сме последни в квалификационната група, а предпоследни? Това ли е добре? Вече се радваме на вкаран гол. Не казвам, че Украйна е слаб отбор. Напротив. Това е държава, в която футболът се развива и имат състезатели, които играят във водещи отбори, но все пак е Украйна. И те да създадат тридесет и няколко голови положения...

Да, вратарите ни бяха герои. Справиха се отлично, но ако нямаха ден? Какво щеше да се случи тогава? В предишните мачове се заговори, че имало някаква светлина и се случвало нещо, но след тези два се видя, че май няма никаква светлина в тунела. Правим един-два по-силни двубоя, след това два безобразно слаби и след това идва смяна на треньора. Засилим се малко, а после пак се сринем... Така го караме вече 10-15 години. 

Недопустимо е! Или трябва да се изгради ясна стратегия, да се направи план, да се вкара методика и да се даде време на един треньор, който да работи с тези играчи, или няма смисъл да продължаваме", заяви Петров в интервю за "Тема спорт". 

  Сподели
646