Швейцария се постара срещу България и се класира на Световно (видео)


FUTBOL-TV

Швейцария се постара срещу България и се класира на Световно (видео)

Швейцария си гарантира участие на Световното първенство в Катар. Тимът търсеше победа с много голове срещу България в Люцерн и я постигна - 4:0 в последен двубой и за двата тима от груповата фаза на световните квалификации. Дори минимален успех обаче щеше да класира Швейцария, тъй като Италия стигна само до 0:0 срещу Северна Ирландия. Така Швейцария е първи, докато Италия е на втора позиция и ще играе на бараж.

Кръстоносците търсеха категорична победа и я постигнаха. Те бяха по-добрият, като само лош късмет им попречи да стигнат до гол през първата част, като Окафор нацели греда. В самия край Иван Турицов пък получи контузия и на почивката бе заменен. 

Ноа Окафор откри резултата с глава в 48-ата минута, засичайки центриране на Шакири. Малко след това Шакири нацели и греда. 

В 57-ата минута домакините ни вкараха втори гол след пробив на Рубен Варгас през зоната на Велковски и силен шут на крилото на Аугсбург - 2:0. В 64-ата минута Марио Гавранович също прати топката във вратата на Караджов, но голът не бе зачетен заради засада. Малко след това ново попадение на Швейцария не бе зачетенено, заради засада.

В 71-ата минута Седрик Итен вкара за класическото 3:0. В добавеното време Ремо Фройлер получи подаване от Шакири и вкара четвъртия гол за домакините, фиксирайки крайния резултат.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
187