Испания подпечата билета си за Катар


FUTBOL-TV

Испания подпечата билета си за Катар

Испания се класира за Световното първенство в Катар догодина след трудна домакинска победа с 1:0 над Швеция. Тимът на Луис Енрике се нуждаеше от равенство, за да подпечата първото си място в групата, но феновете по трибуните на “Ла Кортуха" в Севиля имаха повод за радост след победа.

Двубоят започна по-добре за домакините, които можеха да отбележат още в деветата минута на срещата. Пабло Сарабия се озова на добра позиция на границата на наказателното поле и стреля силно, но покрай лявата греда. Малко по-късно Емил Форсберг можеше да изведе Швеция напред в резултата, но и неговият изстрел мина много близо до страничния стълб.

Втората част стартира с две възможности пред Швеция, като особено чист беше шансът пред Исак в 48-ата, но той стреля над гредата. Испанците отговориха със засичане на Де Томас в 52-ата след корнер, но и този път не се стигна до попадение.

Мората пропусна в 78-та и 84-та минута, но при третия си опит не сгреши. В 86-та минута Дани Олмо стреля от далечно разстояние, а Робин Олсен успя да избие. Топката обаче се върна към Мората, който на празна врата нямаше кака да сбърка и направи 1:0. 

След изиграването на всички мачове в групата Испания си гарантира участие на Световното първенство в Катар, след като завърши на първо място с 19 точки. Швеция е на втора позиция, което означава, че скандинавците ще играят бараж.

  Сподели
352