Швейцария ще преследва задължителна победа срещу България


FUTBOL-TV

Швейцария ще преследва задължителна победа срещу България

Швейцария - България
Стадион: "Суиспорарена", Люцерн
Дата: 15.11.2021г.
Час: 21:45 ч.
Съдия: Беноа Бастиен (Франция)


България гостува на Швейцария в последен мач и за двата тима от група C на световните квалификации по футбол. "Трикольорите" очаквано са без шансове за класиране, като и този път ще гледат мачовете по телевизията. Не така обаче стоят нещата за Швейцария, като "кръстоносците" имат същите точки като лидера Италия, но "Скуадра адзура" е с по-добра голова разлика. Всичко обаче ще се реши в самия край. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

Селекционерът на България Ясен Петров има малко проблеми преди мача. Кирил Десподов не тренира с основната група в дните преди мача. Крилото на Лудогорец направи няколко кръгчета в ниско темпо на терена, тъй като се оказа, че има болки в адуктора. Въпреки проблемите, Десподов има шансове да играе в мача в Люцерн, дори ако се наложи на обезболяваща инжекция.

Другият нападател на България срещу швейцарците ще бъде Атанас Илиев. Сред другите нови играчи, които със сигурност Ясен Петров ще пусне, е вратарят на Арда Кърджали Иван Караджов. Той остана на пейката с Украйна, но силните му изяви срещу Северна Ирландия го поставят във водеща позиция за титулярното място. Интересното е, че за 32-годишният Караджов това ще бъде едва втори мач.

Георги Костадинов се чувства все по-добре, тренира на пълни обороти днес, след заниманието опита и няколко далечни удара, което показа, че няма болки в мускула на сгъвката на коляното. Ще му партнира в средата на терена Ивайло Чочев, който показва постоянство и на клубно, и на национално ниво. Защита може да претърпи промени, като единствено Иван Турицов е без алтернатива за десния фланг.

Двама титуляри ще отпаднат от състава на Швейцария за предстоящата световна квалификация с България. Този мач е решаващ за домакините, които при убедителна победа могат да стопят аванса в головете на Италия и да завършат на първо място в групата.

Селекционерът Мурат Якин трябва да направи нова защита на тима си, тъй като Мануел Аканжи е наказан, а Рикардо Родригес бе сменен принудително на мача с Италия заради мускулен проблем. По всяка вероятност треньорът ще размести защитата си, като пусне в стартовия тим Кевин Мбабу и Фабиан Фрай, а голмайсторът срещу "Скуадра адзура" Силван Видмер ще бъде преместен отляво.

Интересно е, че срещу България няма да играят и тримата голмайстори от първия мач, които са контузени - Брийл Емболо, Харис Сеферович и Стефан Цубер.

Любопитно е да се отбележи, че селекционерът на Италия Роберто Манчини пожела на България отличен мач и поне частичен успех срещу Швейцария в световната квалификация.

 

ПРОГНОЗА: ШВЕЙЦАРИЯ - БЪЛГАРИЯ 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
565