Белгия взе виза за Катар, Нидерландия ще трябва да се потруди още малко


FUTBOL-TV

Белгия взе виза за Катар, Нидерландия ще трябва да се потруди още малко

Нидерландия пропусна да се класира за финалите на Мондиал 2022. "Лалетата" водеха с 2:0 при гостуването си на Черна гора и вече се виждаха победители, но два късни гола на черногорците означава, че двата тима ще си поделят по точка. Мемфис Депай вкара през първата част, а в 54-ата минута удвои. В 82-ата минута Милутин Осмаич намали, а 4 минути по-късно Никола Вуйнович вкара за глава, оформяйки крайния резултат.

Нидерландия все пак е на върха в класирането в своята група "G" с 20 точки, но Турция и Норвегия имат по 18 и всичко ще се реши в последните мачове. Отборът на Луис ван Гаал ще е домакин на Норвегия във вторник и трябва да не загуби, за да е сигурен финалист. 

Белгия от своя страна нямаше проблеми да се класира за Световното първенство в Катар догодина. "Червените дяволи" се наложиха с 3:1 над Естония в последното си домакинство и така вече са с актив от 19 точки, което ги прави недостижими на върха в група "Е". 

Кристиан Бентеке откри резултата в 11-ата минута, а в 53-ата Яник Ферейра-Караско покачи на 2:0 с много силен удар извън наказателното поле. Ерик Сорга (70') върна едно попадение, но много бързо резервата Торган Азар реши всичко в полза на тима, воден от Роберто Мартинес. 

  Сподели
156