Испания ще надвие Швеция


И. Ангелов

Испания ще надвие Швеция

Испания - Швеция
Стадион: Естадио де ла Картуха
Дата: 14.11.2021 г.
Час: 21:45 ч.

Една точка дели Испания и Швеция на върха в група Б на квалификациите за Световната купа. Испанците се оказаха на първо място в последния кръг през седмицата когато надвиха Гърция с 1:0, докато Швеция изненадващо отстъпи на Грузия с 2:0. Така испанците трябва да не загубят за да осигурят първото място.

Швеция има само една загуба на гости от последните си 8, и това отново е изненадващо - от Косово. По-рано видяхме 0:0 с Испания между двата тима тук, но такъв резултат няма да свърши работа на гостите. Загубата от Грузия може би ще извади гостите от състезанието, ако те не попаднат в плейофите при негативен резултат сега.

Откъм състави, при домакините аут остават Ансу Фати, Ерик Гарсия и Йереми Пино. Швеция няма да разчита само на Кен Сема. Тимът заложи на най-силната си постройка срещу Грузия и не успя, като се очакват може би промени в случая. Деян Кулушевски бе резерва през седмицата и е опция, а и Албин Екдал се връща от наказание.

Испания не загуби в 21 от последните 22 мача за Световна купа. В последните 4 домакинства на Испания срещу Швеция домакините не допуснаха гол. С 3 поредни сухи мрежи в това състезание фаворити са испанците.

Прогноза: Испания - Швеция 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Швеция (Ян Андерсон)
 
Олсен
   
Линделоф
Нилсон
Крафт
Олсон
Екдал
Олсон
Кулушевски
Форсберг
Исак
Ибрахимович
Олмо
Мората
Сарабиа
Коке
Бускетс
Гави
Алба
Азпиликуета
Торес
Лапорт
   
Симон
 
Испания (Луис Енрике)

Обоснована прогноза: Испания - Швеция 1:0

  Сподели
518