Италия ще надиграе Швейцария


И. Ангелов

Италия ще надиграе Швейцария

Италия - Швейцария
Стадион: Олимпико
Дата: 12.11.2021 г.
Час: 21:45 ч.

След 6 изиграни кръга от трета група на квалификациите за Световната купа Италия и Швейцария имат по 14 точки и делят първата позиция в групата на 6 пункта над България. Италия има 2 гола по-добра голова разлика и води, при идентична форма от 4 победи и 2 равни за двата тима.

В двата състава има редица проблеми, но дълбочината при домакините е много по-добра. От състава на Италия заради травми се оттеглиха Лоренцо Пелегрини и Николо Дзаниоло от Рома, Чиро Имобиле от Лацио и Джорджио Киелини от Ювентус. Белоти също не е на 100% от последната травма в глезена, но домакините имат достатъчно играчи в резерв, като се очаква Федерико Бернардески да води атаката.

При гостите от наказание се завръща Денис Закариа, но с контузии ще липсват Емболо, Елведи, Зубер, Фаснахт и Кобел, повечето от които са титуляри. От тима липсват вече ключовите Гранит Джака и Харис Сеферович.

Италия има само 2 победи от последните си 5 мача след спечелването на Евро 2020. Швейцария няма загуба от Евро 2020 насам и има 4 поредни сухи мрежи, което включва 0:0 с Италия през септември. Италия също няма загуба в 7 поредни срещи за Световна купа. Домакините са фаворити ако този мач излъчи победител.

Прогноза: Италия - Швейцария 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Швейцария (Мурат Якин)
 
Зомер
   
Шар
Аканжи
Видмер
Родригез
Соу
Фрай
Закариа
Щефен
Гавранович
Шакири
Инсине
Бернардески
Киеза
Барела
Жоржиньо
Локатели
Емерсон
Лоренцо
Бастони
Бонучи
   
Донарума
 
Италия (Роберто Манчини)

Обоснована прогноза: Италия - Швейцария 1:0

  Сподели
475