Италия излиза срещу Швейцария без Имобиле


Н. Гавазов

Италия излиза срещу Швейцария без Имобиле

Чиро Имобиле ще пропусне последните и световни квалификации на Италия с Швейцария и Северна Ирландия, след като отпадна от сметките заради контузия на прасеца.

Старши-треньорът на европейските шампиони Роберто Манчини покани нападателя на Лацио, който е начело на голмайсторската листа на Серия А с десет гола в 11 мача, в състава на "Скуадрата" за последните им два мача в група С съответно в петък и понеделник. Въпреки това, във вторник Италианската футболна федерация заяви, че 31-годишният футболист ще напусне лагера на националния отбор поради травмата, а на негово място бе извикан нападателят на Сасуоло Джанлука Скамака.

Напомняме, че в петък Италия се изправя срещу Швейцария в пряка битка за първото място, преди да гостува на Северна Ирландия три дни по-късно. Имобиле има 15 гола в 54 мача за представителния тим, като последното му попадение за отбора дойде при класическия успех над Швейцария с 3:0 през юни във втория мач от груповата фаза на Евро 2020.

Проблемите за Манчини не свършват дотук, тъй като все още не се знае дали Джорджо Киелини и Николо Барела ще могат да играят. Контузеното дуо на Рома Николо Дзаниоло и Лоренцо Пелегрини бе заменено от Данило Каталди, за когото това е първа повиквателна за Италия, и Матео Песина от Аталанта.

  Сподели
390