Ясен Петров: За нас третото място е цел в групата, искаме го!


FUTBOL-TV

Ясен Петров: За нас третото място е цел в групата, искаме го!

Националният отбор на България замина за Украйна където в четвъртък ще изиграе приятелска среща преди квалификацията с Швейцария. Селекционерът Ясен Петров говори пред медиите на летище София.

"И двата мача са сериозни, а настроението е отлично. Много сериозни противници и се надявам на едно добро представяне. Имайте предвид, че нашето желание е да побеждаваме. Дай боже да вземем максимума от всяка една среща. Не знаем как ще се развият те. Най-важното е да покажем добра игра, а какво ще стане ще видим. За момента сме 24 човека и всички са ОК. Другите отбори също имат проблеми. Ние никога не се оправдаваме. Липсват играчи, които бяха на миналия лагер-сбор и дано се оправят бързо“, каза Петров.

"При всички положения ще направим ротации. Ще дадем възможност на голям брой играчи да вземат участие. Нека не говорим за договора. Най-важно е тези два мача да покажем добро представяне и игра. Това е много важно. Договорът е последно нещо, което аз мисля.

24 човека сме повикали, не можем да повикаме 35. Това сме преценили и решили. При всички положения има хора, които могат да се чувстват обидени. Съжалявам, но това са играчите. 12 дебютанти има в мачовете до сега. Ще има още. Нашата цел а де подмладим. Не на всяка цена, защото трябват и опитни. Младите в момента са болшинство“, каза още той

"За нас третото място е цел в групата. Искаме го. Ние трябва да вземем нещо в Швейцария“, допълни Петров.

Той бе помолен да направи коментар относно изказването на Даниел Наумов, който каза, че не е в националния отбор, тъй като не разсмивал останалите играчи. "Никакъв коментар по случая с Даниел Наумов. Решили сме така и тези футболисти са при нас. Чрез вас няма да говоря с никой. Ако има нещо да кажа на някой ще е лице в лице. Всеки има право да си дава мнението и да си говори през медиите“, заяви Ясен Петров.

"Какво има да губим с Швейцария. Трябва да изиграем този мач. Имахме неприятни 12 минути, ако си спомните. Тогава се обърнах към щаба и им казах, че има още 78 минути. Тогава беше 0:3. За тях мача е много важен. За нас този двубой е един от мачовете, в които може да се заявим“, завърши треньорът.

  Сподели
320